ТНСВ / Урывак з кнігі. Чаму я не хрысціянін.

У кожнага чалавека ёсць права верыць. Я з павагай стаўлюся да ўсіх вернікаў, кожны чалавек мае права сам абіраць, у што яму верыць і не павінны з-за гэтага цярпець аніякія абразы (канешне, за выключэннем выпадкаў, калі ягоная вера прымушае яго самога ісці вайной на прадстаўнікоў іншай веры). Гэтым невялічкім урыўкам я не жадаю нікога пакрыўдзіць, і дакладна не жадаю распальваць стары "халівар" паміж хрысціянамі і язычнікамі :) Публікую тут гэты ўрывак проста таму, што ён супаў з маімі думкамі. І адразу ж заўважу - спрабаваць мяне "ахрысціць", "выратаваць", прымусіць змяніць меркаванне ўжо пазнавата :)

"Эглаф не мог попасть в Вальхаллу, потому что не погиб в бою и был христианином. Наверное, он вознесся на их небеса, отчего я еще сильнее его жалел. Христиане рассказывали, что их умершие проводят всё время, восхваляя своего пригвожденного бога. Всё оставшееся время! Вечность! Что же это за чванливый бог, который хочет, чтобы его все время восхваляли? Эта мысль вызвала в памяти Барвульфа, тана из западных саксов, он заплатил четырем арфистам, чтобы те слагали песни о его несуществующих боевых подвигах. Барвульф был жирной эгоистичной свиньей, как раз из тех, кто жаждет слышать постоянную лесть. Христианский бог представлялся мне жирным, сердитым таном, наливающимся в своем зале медом и слушающим, как подхалимы толкуют о его величии". 
Ответить автору поста
Polacki-xlopec
27 постов
Последние комментарии
function li_counter() {var liCounter = new Image(1,1);liCounter.src = '//counter.yadro.ru/hit;bloger?t44.6;r'+((typeof(screen)=='undefined')?'':';s'+screen.width+'*'+screen.height+'*'+(screen.colorDepth?screen.colorDepth:screen.pixelDepth))+';u'+escape(document.URL)+';'+Math.random();}